A Budaörsi Polgármesteri Hivatal elkötelezett amellett, hogy az önkormányzat honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a 2021. június 1-i hatállyal a www.budaors.hu honlapra vonatkozik, amelyen az akadálymentes verzió a honlap jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap az alább felsoroltak miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobil alkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalmak a következők miatt nem akadálymentesek (a 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés):

 • A szkennelt pdf-állományok egy része nem felolvasható
  A jelenlegi gyakorlat szerint a dokumentumok egy részének hitelesítése kézi aláírással történik. Ilyen esetekben nem OCR-rel (optikai karakterfelismerő) kerül a dokumentum beszkennelésre, hanem képként. Az így keletkező pdf-állományok esetében nem biztosítható, hogy azokat a felolvasó programok értelmezni tudják.
 • Videók
  A korábban készült, archív videók nem feliratozottak, így nem akadálymentesek.
 • Külső forrásból érkező tartalmak
  A lakossági tájékoztatás során közzétett, külső szervezetektől kapott hírekhez a csatolt médiatartalmak nem minden esetben akadálymentesek.

A fentiek orvoslására vagy nem érhetőek el akadálymentesítési alternatívák, vagy megvalósításuk aránytalan terhet jelentene a hivatalnak.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2021. június 1-jén készült.

E nyilatkozat a szervezetünk által végzett önértékelés alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

A honlappal összefüggő esetleges megfelelési hiányosságok és az ezzel kapcsolatos észrevételek bejelentését, továbbá a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 1. § (3)-(4) bekezdése szerinti tartalmakkal és információkkal kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmét jegyzo@budaors.hu elektronikus levélcímre küldheti meg, amelyre szervezetünk 30 napon belül köteles válaszolni.

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért Budaörs Város Önkormányzat Jegyzője a felelős.

Elérhetőségi adatai

 • Székhely (levelezési cím): 2040 Budaörs, Szabadság út 134.
 • Telefonszám: +36 23 447 815
 • Email: jegyzo@budaors.hu

Végrehajtási eljárás

Amennyiben bejelentésére vagy kérelmére határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap, az alábbi szervnél tehet bejelentést akadálymentesítési ellenőrzés lefolytatása érdekében:

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

 • Székhely (levelezési cím): 1134 Budapest, Váci út 35.
 • Telefonszám: +36 1 450 3070
 • E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu
 • Web: https://kifu.gov.hu

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:

Budaörs, 2021. június 1.

Dr. Bocsi István

jegyző