Önkormányzat által finanszírozott komplex egészségügyi ellátás

Az önkormányzat saját hatáskörben új ellátási szintet vezetett be 2024. március 1-től, amely egyrészt megfelel a megváltozott jogszabályi környezetnek, másrészt továbbra is biztosítja a 24 órás orvosi ellátást Budaörsön a budaörsiek számára.

A komplex egészségügyi ellátás három eleme:

 • Éjjel-nappal kérhet orvosi tanácsot (Telemedicina)
  A telemedicina egy, a hét minden napján éjjel-nappal elérhető online és telefonos orvosi tanácsadás. A budaörsiek applikáción keresztül vagy telefonon konzultálhatnak szakorvossal. A szolgáltatás ingyenes igénybevételéhez a budaörsi lakosoknak a lakcímkártyájukkal kell regisztrálniuk, amelyről részletes leírást a https://budaorsmed.hu/cikk/telemedicina-t-doc honlapon találnak.
 • Napközben működő azonnali szakorvosi ellátás
  Munkanapokon reggel 7 és este 7 óra között érhető el. Minden budaörsi lakcímkártyával rendelkezőt sürgős esetben soron kívül, ingyenesen fogadnak a Budaörsi Egészségügyi Központban.
 • Sürgősségi kivonuló szolgálat
  A hét minden napján 24 órán keresztül elérhető kivonuló szolgáltatásával a helyszínre érkező orvos vagy mentőtiszt sürgős, életveszélyes esetekben azonnali orvosi segítséget tud nyújtani.
  A szolgáltatás telefonos elérhetősége: 06-23/445-495.

Állami orvosi ügyelet

 • A felnőtt betegek Budakeszin, munkanapokon 16-22 óráig, illetve hétvégén és ünnepnapokon 08-14 óra között kaphatnak állami ügyeleti ellátást.
 • Ugyanilyen típusú gyermekorvosi ügyelet Érden munkanapokon 16-22 óráig, hétvégén és munkaszüneti napokon 08-22 óráig érhető el.
 • Az állami éjszakai ügyelet budaörsiek számára Budakeszin működik.

A központosított állami ügyelet telefonszáma: 1830