Kisújfalu

Kisújfalu és Budaörs partnertelepülési szerződésének aláírása 1997 decemberében.

A szerződést Wittinghoff Tamás Budaörs és Kis Róbert Kisújfalu polgármestere írták alá, Nagy György alpolgármester és Duray Miklós parlamenti képviselő jelenlétében.

A kisújfalui kitelepítések során, mintegy húsz család került Budaörsre.

Az együttműködés rendkívül széleskörű, de kiemelkednek az oktatási és kulturális kapcsolatok.

Jelentősebb rendezvények: Borkóstoló és borverseny, Falunap, Szüreti Ünnepség, színházi előadások (Budaörsi Játékszín)

Budaörs rendszeresen fogad Kisújfaluból gyermekeket nyári táborokban.

Közösen nyert európai uniós pályázat: „Budaörs és Kisújfalu- a környezetvédelem új modellje” – keretében diákkonferenciák, kiállítások kerültek megrendezésre.

http://www.novavieska.sk/

Bretzfeld

A németországi Bretzfeld és Budaörs között 1989-ben került sor a testvérvárosi okmányok ünnepélyes aláírására. A város kiválasztása nem volt véletlen, hiszen a Budaörsről a II. világháborút követően elűzött családok nagy része Bretzfeld környékén telepedett le. Az együttműködés a kulturális és oktatási kapcsolatokon túl, a közigazgatás és a gazdaság területén is remekül működik.

Számos kulturális egyesület járt már Bretzfeldben, továbbá rendszeres kapcsolatot ápol az Illyés Gyula Gimnázium is a kinti oktatási intézménnyel (diákcsere program).

A kapcsolat fennállásának 10 és a 15 éves évfordulóját is nagyszabású ünnepséggel tették emlékezetessé.

Hagyományos rendezvényük a bretzfeldi Kiritog (hagyományos budaörsi búcsú).

http://www.bretzfeld.de

Ünnepség a Bretzfeld - Budaörs testvérvárosi kapcsolat 20 éves évfordulója alkalmából

Magyarkanizsa

A partnervárosi szerződést 1999. május 1-jén írták alá a települések polgármesterei. Az elmúlt években az adminisztrációs nehézségek miatt a kapcsolattartás intenzitása alacsonyabb volt a többi partnertelepüléséhez képest. Budaörs rendszeresen meghívást kapott a hagyományos magyarkanizsai horgászversenyre. Jelenleg inkább közigazgatási-szakmai együttműködés körvonalazódik.

http://www.kanjiza.co.yu

Pirgosz

A budaörsi Görög Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére 1997. szeptemberében került sor a partnertelepülési okmány aláírására. A kapcsolatot a nagyobb találkozókat leszámítva főként a Kisebbségi Önkormányzat tartja fent. http://www.dimospirgou.gr/

Pula

2008. május 31-én került sor az együttműködési szándéknyilatkozat aláírására Pula városában. Az együttműködés az oktatáson és a kulturális ügyeken kívül kiterjed a gazdasági szférára is. A rendkívül gazdag pulai kulturális eseményeket az idei évben a Budaörsi Fúvószenekar fellépése is színesítette.

http://www.pula.net/