TÁJÉKOZTATÓ

a szünidei (nyári) gyermekétkeztetésről

Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők!

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenes biztosítja, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére is ingyenesen biztosíthatja.

Budaörs Város Önkormányzata a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, valamint a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet alapján gyermekétkeztetési térítési díj-kedvezményben részesülő kiskorú gyermekek részére is ingyenesen biztosítja a szünidei gyermekétkeztetést.

A szünidei étkezést a 2023/2024. tanév nyári szünet időtartamára - 2024. június 24. napjától 2024. augusztus 30. napjáig (49 munkanap) - igényelheti a szülő, törvényes képviselő.

A szünidei gyermekétkeztetésre a szülő, törvényes képviselő kérelme alapján van lehetőség, melyhez a „Visszajelző lap a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről” elnevezésű nyomtatványt kell kitölteni. A visszajelző lap nyomtatványa beszerezhető a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ Család- és gyermekjóléti szolgálatán (Budaörs, Szivárvány u. 3.).

A visszajelző lap kitöltéséhez a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda és az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ Család- és gyermekjóléti szolgálatának munkatársai segítséget nyújtanak.

A nyilatkozatot legkésőbb 2024. május 31. napjáig kell eljuttatni ügyfélfogadási időben a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára (Budaörs, Szabadság út 134.) vagy a Család- és gyermekjóléti szolgálathoz (Budaörs, Szivárvány u. 3.). Igényét a 06-23-423-100, vagy 23/447-927 telefonszámon illetve a gyermekjolet@eselytarsulas.hu, vagy szociroda@budaors.hu e-mail címen is bejelentheti.

A déli meleg főétkezés helyszíne: Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola (2040 Budaörs, Iskola tér 1.)

Az étel felvételének ideje: 11.00-tól 12.00-ig.

Az ételt előre csomagolt műanyag dobozban lehet elvinni.

A gyermek részére az étel elvitele a szülője, más törvényes képviselője vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára biztosított.

Budaörs Város Önkormányzat Jegyzője