A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete az Önök városában, Budaörsön tartja 2024. június 2-án az 52. felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó verseny megyei döntőjét, ami nagy szerepet játszik a fiatalok elsősegélynyújtás moráljának kialakításában és felhívja a figyelmet az első segítség fontosságára. 

A versenyen három korosztály fogja képviseltetni magát három kategóriában. Gyermek korcsoportban általános iskolai tanulók, ifjúsági kategóriában középiskolai hallgatók, felnőtt kategóriában pedig minden 18. életévét betöltött személy, aki felkészült és kedvet érez a versenyzéshez.

A verseny ideje alatt a kárhelyszíneken baleset-szimulációs gyakorlatokat kell megoldani a versenyzőknek, amiben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt képzett imitátorai lesznek segítségünkre, akik a területeken érdekes és valóságos formában adják elő az előzetesen megírt káreseményeket. Ez a járókelők számára is izgalmas és tanulságos bemutató, miközben a versenyző csapatok igyekeznek a legjobb tudásuk szerint megoldani a versenyfeladatokat.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezek valósághű szituációk, amik művérrel, műsebekkel, hangokkal járnak, ilyenkor nem kell segítséget hívni, hiszen ebben az időszakban Budaörs a legbiztonságosabb város Pest megyében, mivel a legjobb elsősegélynyújtók mérik össze tudásukat, a versenybírók pedig az Országos Mentőszolgálat bajtársai, akik mellett teljes biztonságban érezhetik magukat a látogatók is.