Első napirend előtti hozzászólóként Dr. Czuczor Gergely (FIDESZ-KDNP) jelezte, hogy a Farkasréti úton elkerítették a járdát korláttal, ezért a parkoló autók belógnak az úttestre, ami balesetveszélyes. Kérte a műszaki ügyosztályt, hogy intézkedjenek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Tátra utca Budapesti úthoz kapcsolódó kereszteződésénél egy gépjármű már jó egy éve parkol a forgalmat zavarva. Szólítsák fel a tulajdonost, hogy álljon el onnan vagy szállítsák el a gépjárművet. Érdeklődött, hogy az Átlós utcai sebességmérő táblát vissza fogja-e helyezni a hivatal.

Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője válaszában elmondta, hogy a Farkashegyi úton járdaépítés kezdődött, ezért ideiglenes az elkerítés, amint befejeződik a beruházás a korlátokat is megszüntetik. A Tátra utcánál parkoló autót megvizsgálja a közterület-felügyelet. Az Átlós utcában a sebességmérő meghibásodott, a javítást követően vissza fog kerülni a helyére.

Laczik Zoltán (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) hozzászólásában lakossági kérést tolmácsolt. A Hegyalja út és Mosoly utca közötti gyalogoslépcső néhány foka meglazult, kérte a műszaki ügyosztályt, hogy vizsgálják meg és javítsák a hibát.

Lőrincz Mihály elmondta, hogy ismerik a problémát, már jelezték a kivitelező felé, a lehető leggyorsabban - már a jövő hét folyamán – elkezdődik a kijavítása.

Török István képviselő megköszönte a Kamaraerdei Közösségi Ház munkatársainak munkáját a Kamaraerdő napja és a Gyereknap megszervezésében és lebonyolításában. Továbbá, köszönetét fejezte ki a BTG-nek is, hogy a parkot szépen rendben tartották. A Kolozsvári utca az elmúlt időszak esőzése miatt megtelt vízzel és több helyen benőtt a fák gyökere az útra. Érdeklődött, hogy a katasztrófavédelemtől lehet-e segítséget kérni a probléma kezeléséhez. Majd azt szerette volna megtudni, hogy a Méhecske utca kapcsán volt-e egyeztetés Törökbálint városvezetésével.

A műszaki ügyosztály vezetője arról tájékoztatott, hogy a csapadékvíz elvezetés kiépítése a város feladata, nem a katasztrófavédelemé. Meg fogják nézni az említett területet, de folyamatosan vizsgálják az átereszeket a városban. A költségvetésben is szerepel a csapadékvíz elvezetési hálózat felújítása, ami idén elkezdődik. Törökbálinttal felvették a kapcsolatot, azt a választ kapták, hogy a következő képviselő-testületi ülésen hoznak döntést az együttműködéssel kapcsolatban.

Wittinghoff Tamás polgármester hozzátette, hogy a múlt héten egyeztetett Törökbálint polgármesterével. Kiemelte, hogy a csapadékcsatorna tervezésekor az átlag csapadékmennyiség a mértékadó, viszont az utóbbi időszakban az esőzések messze meghaladják az átlagot.

Kapitány Gábor (FIDESZ-KDNP) felhívta a figyelmet arra, hogy a Templom térnél a főút északi oldalán lévő járda egy szakaszon megsüllyedt, ami balesetveszélyes a gyalogosok számára. Szintén az említett járdánál van egy benőtt sövény.

Wittinghoff Tamás polgármester ehhez kapcsolódóan érdeklődött a műszaki ügyosztályvezetőnél a szemben levő oldalon lévő járda térburkolat felújításának helyzetéről.

Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője válaszában elmondta, hogy intézkedni fognak a Templom téri sövény és járda ügyében. Elmondta, hogy a térburkolat javítására most kötik a szerződést a kivitelezővel, és a közeljövőben elkezdődik a teljes tér rendbehozatala.

Ezt követően Wittinghoff Tamás polgármester számolt be a két ülés között eltelt időszak eseményeiről.

Első napirendi pontként elfogadták a város 2023. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, azzal a módosítással, hogy a Zichy Major kulturális központ fejlesztése céltartalék terhére az 1. sz. út felújításának mindkét szakaszát finanszírozza a költségvetés. Mivel ez állami út, ezt a közútkezelőnek kellett volna felújítania, de ez nem történt meg. Ezért az önkormányzat felajánlotta, hogy a költségek felét átvállalja, így sikerült elindítani a felújítást.

Következő napirendi pontban két tulajdonosok kérésére kivették az ingatlanjaikat a változtatási tilalom alól.

Az elmúlt években az infláció magas mértéke, a gazdasági helyzet romlása miatt ismét hozzá kellett nyúlni egyes szociális támogatások rászorultsági jövedelemhatárához. Ezúttal a szociális alapon bérbe adott lakások esetében. A települési támogatásoknál pedig az adható összeg mértékét növelték meg.

Jóváhagyták a fakivágások utáni pótlási határidő hosszabbítását.

Döntöttek több óvoda esetében az igazgatói pozíció betöltéséről. A Holdfény utcai óvoda igazgatói feladatainak ellátásával Kiss Anikót, a Kincskereső Óvoda esetében Szilágyi Anikót, a Mákszem Óvoda esetében Miehle Annát, a Csillagfürt Óvodánál Tóthné Nemes Zsuzsannát és a Kamaraerdei Óvoda igazgatói feladatainak ellátásával Kőszegi Szilviát bízták meg.

Jóváhagyták az Egyesített Bölcsődei Intézmények intézményvezetői feladatainak ellátására pályázat kiírását.

Elfogadták a Budaörsi Rendőrkapitányság beszámolóját a 2023. évi közbiztonsági helyzetről. A beszámolóhoz a rendőrkapitány fűzött szóbeli kiegészítést, amelyben elmondta, hogy a város közbiztonsági helyzete stabil, egyedül az internetes csalások száma növekedett jelentősen. Fokozottan ellenőrzik a közlekedésbiztonságot, és már nem csak figyelmeztetnek, de szigorúan büntetnek is. Megköszönte a város példaértékű támogatását, amelyet hosszú évek óta nyújt a rendőrségnek.

Wittinghoff Tamás polgármester kérte, hogy kiemelten figyeljenek a buszöblökben parkolókra, az egyirányú utcákba ellenkező irányból behajtókra és a Templom tér környékének közbiztonsági helyzetére.

Monostori-Kalovits Márk (Budaörs fejlődéséért Egyesület) az április-májusban lezajlott fokozott közlekedési ellenőrzések tapasztalatairól érdeklődött. A kapitány szerint gyakran tapasztalták a biztonsági öv mellőzését, mobiltelefon használatát vezetés közben és találkoztak gyorsulási versenyekkel is. Mindhárom szabálysértést szigorúan szankcionálják. Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) a Kereskedők útján hosszú ideje szabálytalanul parkolókra hívta fel a figyelmet. Biró Gyula alpolgármester azt kérte, hogy a hamarosan kihelyezett traffipax boxokat mihamarabb helyezzék üzembe.

Elfogadták a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület beszámolóját a 2023. évről.

A magas infláció miatt meg kellett emelni a helyközi közösségi közlekedés finanszírozásának összegét a hivatalos infláció mértékével.

Módosították a BTG Nkft. keretszerződését, ezzel további erdőgazdálkodási feladatok kerültek a céghez.

Döntöttek a gázenergia beszerzéséről a 2025-ös évre.

Jóváhagyták, hogy az önkormányzat részt vegyen egy futsal csarnok építéséhez kapcsolódó pályázati felhíváson.

Pályázat kiírásáról döntöttek ebrendészeti feladatok ellátására.

Elfogadták a BTG Nkft. 2023. évi mérlegbeszámolóját, a vagyongazdálkodásukról szóló beszámolót és a 2024. évi üzleti tervet.

Jóváhagyták a Templom tér 17. alatti orvosi rendelő bérbeadására vonatkozó szerződés meghosszabbítását.

Döntöttek a Kossuth u. 2. szám alatti ingatlan megvásárlásáról.

Jóváhagyták a Budaörs 2197/5 hrsz. ingatlanrész térítésmentes visszaadását, amiért korábban az önkormányzat sem fizetett

Pályázat kiírásáról döntöttek az iparosított technológiával épült társasházak felújításának, korszerűsítésének támogatására.

Támogatta a testület idősödésügyi szakpolitikai koncepció és programterv kidolgozását. Ez az 50+ életkorban lévőknek nyújtana sokféle segítséget.

Szociális tűzifa biztosításáról döntöttek a 2024. II félévben és a 2025 I. félévben a szociálisan rászoruló budaörsiek részére.

Jóváhagyták az óvodai csoportlétszámok 20%-kal történő megemelését.

Jóváhagyták a Creascola Nonprofit Kft-vel kötött szerződés módosítását, amelyben nyomatékosították, hogy a szervezet közfeladatot is ellát.

Elfogadták az iskolai alapítványok beszámolóját az önkormányzati többlettámogatásokról.

A Latinovits Színház részére jóváhagyták további másfél színész státusszal növelhetik a munkavállalói létszámot 2024. július 1-től.

Elutasították a XXI. sz. Magyar Drámájáért Alapítvány támogatás módosítási kérelmét.

Jóváhagyták egy új kulturális támogatási alap létrehozását.

Elfogadták az Éves Összefoglaló Ellenőrzési Jelentést az önkormányzat 2023. évi belső ellenőrzési tevékenységéről.

Zárt ülésen döntöttek a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérem odaítéléséről.

Szintén zárt ülésen határoztak egy fellebbezésről