Az alakuló ülésen először a képviselők majd az újraválasztott polgármester, Wittinghoff Tamás tett esküt.

A polgármester megköszönte, hogy az előzetes egyeztetéseken sikerült konszenzussal létrehozni a bizottságokat. Emlékeztetett rá, hogy a város szempontjából kiemelt fontosságú ügyekről az előző ciklusban is egyhangúan szavaztak, így remélhetőleg így lesz ez a jövőben is.

Titkos szavazáson két alpolgármestert választottak, Biró Gyulát és Monostori-Kalovits Márkot, akik mindketten a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben kerültek újra a testületbe. Ezt követően ők is letették az esküt.

A testület döntött a polgármester és az alpolgármesterek illetményéről és költségtérítéséről, amelyeket jogszabály határoz meg.

Módosították az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, amely többek között tartalmazza az állandó bizottságok létszámát és hivatalos elnevezését. A képviselő-testület állandó bizottságai az új ciklusban a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Ellenőrző Bizottság; a Fenntarthatósági, Környezetvédelmi és Településfejlesztési Bizottság; a Közoktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság; a Szociális és Egészségügyi Bizottság és az Ügyrendi és Előkészítő Bizottság lesznek.

Ugyancsak módosították a képviselőknek és bizottsági elnöknek, tagoknak járó tiszteletdíjról szóló rendeletet.

Megválasztották a képviselő-testület bizottságait, ezek képviselő és nem képviselő, külsős tagjait. Utóbbiak le is tették az esküt.

Jóváhagyták a Szent Benedek Iskola Budaörsi Tagintézményének védőnői szolgálat biztosításához szükséges feladatellátási megállapodást.

A Pagony óvodában jelenleg a vezetői feladatokat az igazgatóhelyettes látja el, a testület jóváhagyta a pótlék mértékét a helyettesítés idejére.

Módosították a digitális szolgáltatásokkal kapcsolatos önkormányzati rendeletet.

A képviselő testület eldöntötte, hogy a 2025-ös évtől alkalmazni fogja a közösségi költségvetést egy meghatározott keretösszeggel. Ennek lényege, hogy a budaörsi lakosok szavazhatnak az összeg felhasználásáról.

Jóváhagyták a Raktár utca 1. alatti ingatlan fejlesztését.

Többlettámogatást biztosítanak a 11. Budaörsi Építész Szüret elnevezésű rendezvényre.

Elfogadták a Budaörsi vízellátó-víziközmű 2024-2038 időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terv módosítását az önkormányzati forrásból megvalósított vagy megvalósítandó beruházások átvezetésével. Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházások között szerepel a Kötő és Kossuth Lajos utcák vízvezetékének rekonstrukciója, valamint a Rózsa utcában a Szerelő utca és az Átlós utca közötti szakasz ivóvízvezetékének rekonstrukciója, amely még 2024-ben fog megvalósulni. Továbbá, a 2025-re tervezett feladatok között szerepel a Rózsa utca Tátra utca és Mátyás király utca közötti szakasz ivóvízvezetékének rekonstrukcióját is, szintén önkormányzati forrásból.

Meghatározták a víziközművek közcélú érdekeltségi hozzájárulásának mértékét, ami nem változott a korábbiakhoz képest.

Döntöttek az iparosított technológiával épült társasházak felújításának, korszerűsítésének támogatására kiírt pályázatról. Mind a kilenc beérkezett pályázatot támogatják.

Biztosították a TAO támogatáshoz szükséges önrészt, hogy a BSC sportlétesítményein energihatékonysági felújításokat lehessen végrehajtani. Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) kérte, hogy az Árok utcai sporttelepet tömegsportra is lehessen használni.

Módosították a közművelődési megállapodást a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzattal.

Budaörsi Tanoda részére többletforrás biztosításáról döntöttek, mert az eddigi állami támogatási forma már nem elérhető a Tanoda számára.

Lakossági kérés alapján a Mező utcai szelektív hulladékgyűjtő szigetet a Stefánia utca végére helyezik át, ahol nincsenek társasházak, így a zaj nem zavarja a lakosokat.

Egy, a Zichy majorban található ingatlan megvásárlásáról is döntöttek. Gergely István (Budaörsi Vállalkozók Egyesülete) jelezte, hogy ellentmondás van az előterjesztésben a számok között. A félreértést azonban gyorsan sikerült tisztázni.

A 2025-ös évre szóló villamosenergia beszerzéséről is döntöttek a képviselők.

Jóváhagyták az 1202/4 hrsz. közterület megosztását.

Ezt követően zárt ülésen döntöttek az Egyesített Bölcsődei Intézmények vezetői álláshelyére kiírt pályázatáról és díszpolgári cím adományozásáról.