Kedves Budaörsiek!

Bizonyára észrevették, hogy egy ideje nem frissül Budaörs város hivatalos oldala a Facebook-on. Ennek az az oka, hogy még március közepén ismeretlen tettesek feltörték és megbénították az oldalt, lehetetlenné téve számunkra új tartalmak feltöltését.

Ez az oldal fontos kommunikációs eszköz az önkormányzat kezében, itt lehet gyorsan, sokakat elérve megosztani a közösséget érintő aktuális és hasznos információkat, innen tájékozódhat a lakosság könnyen és egyszerűen az önkormányzat fontosabb döntéseiről, a város életét érintő jelentős eseményekről, vagy akár az aktuális kulturális programokról is. Egyúttal arra is alkalmas a felület, hogy a lakosok gyorsan és közvetlenül eljuttassák észrevételeiket a város vezetői felé.

Nos, ezek a lehetőségek már hónapok óta nem állnak rendelkezésünkre, holott mindent megtettünk a helyreállításuk érdekében. Feljelentést tettünk a rendőrségen, és többször is a szolgáltatóhoz fordultunk az oldal feletti jogosultság helyreállítása érdekében. Ez mindeddig nem történt meg.

Szeretnénk remélni, hogy az oldal feltörésének nincs köze a közelgő önkormányzati választásokhoz. Mindenesetre itt és most arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az oldalhoz annak hivatalos tulajdonosainak nincs hozzáférése, ezért amennyiben a Budaörs Facebook-oldalon a közeljövőben az önkormányzat nevében bármilyen szöveg vagy kép jelenik meg, vagy valaki az oldaltól üzenetet, értesítést kap, az nem tőlünk származik.

Amint sikerül helyreállítani a hozzáférésünket az oldalhoz, azt más, az önkormányzathoz vagy annak vezetőihez kötődő felületeken nyomban közzétesszük.

Köszönjük a megértésüket.

Wittinghoff Tamás

Budaörs polgármestere